Destinazione Agrituristica, Orto commerciale, Fattoria mista, Fattoria di famiglia

Pesaro-Urbino
Destinazione Agrituristica, Orto commerciale, Fattoria mista, Fattoria di famiglia
Destinazione Agrituristica, Orto commerciale, Fattoria mista, Fattoria di famiglia Destinazione Agrituristica, Orto commerciale, Fattoria mista, Fattoria di famiglia
6 reviews Updated 9 months ago
Viviamo in 3, io, mia moglie, uno dei nostri 3 figli, lavorando e coltivando a 530 m d'altezza, nelle Marche, sulle pendici del monte Catria, vicino a numerosi siti e villaggi storici e medioevali. Le grotte di Frasassi e a 45 km dal mare Adriatico. Dei 21 ettari aziendali, completamente biologici dal 1988, ne coltiviamo circa la metà a cereali, legumi, foraggi e ortaggi che irrighiamo con l'acqua del nostro laghetto. Abbiamo un allevamento di pecore e, solo in primavera, produciamo formaggio per uso familiare. Collaboriamo con la scuola locale nella coltivazione biologica dell'orto scolastico: una mini fattoria il cui prodotto viene consumato direttamente nella mensa scolastica, (progetto sostenuto da wwoof-italia). L'aiuto che ci aspettiamo dagli ospiti è basato sia sulla collaborazione nei campi, (semine, sarchiature, raccolte ecc.), sia nelle attività domestiche comuni compresa la produzione del formaggio. Ospitalità in camera indipendente. Parliamo inglese, tedesco e francese. Ospitiamo WWOOFers da tanti anni, da tutto il mondo e di tutte le età, siamo molto soddisfatti del rapporto che si crea e dei nuovi amici che abbiamo trovato e che tornano a trovarci. Noi, infatti, non ci aspettiamo solo un aiuto materiale ma anche una simpatica condivisione della vita familiare in comune. Neanche ci aspettiamo dei professionisti, ci serve solo buona volontà e tanta passione per il lavoro in campagna. I periodi in cui abbiamo più bisogno d'aiuto sono la primavera e l'estate. ****************************** We live here in 3, me, my wife, and one of our 3 children, working and cultivating at an altitude of 530 m, on the slopes of Mount Catria, near many historical and medieval sites and villages. The caves of Frasassi and 45 km from the Adriatic Sea. Of the 21 hectares of the farm, completely organic since 1988, we grow about half of them with cereals, legumes, forages and vegetables that we irrigate with water from our pond. We have a sheep farm and only in spring we produce cheese for family use. We collaborate with the local school in the organic cultivation of the school garden, (a wwoof-italia's project). The help we expect from our guests is based both on cooperation in the fields (sowing, weeding, harvesting etc.) and in common household activities including cheese production. Hospitality in an independent room. We speak English, German and French. We have been hosting WWOOFers for many years, from all over the world and of all ages, we are very satisfied with the relationship that is created and the new friends that we have found and that come back to visit us. We, in fact, expect not only material help but also a nice sharing of family life in common. We don't expect professionals either, we just need good will and a lot of passion for working in the countryside. The periods in which we need help the most are spring and summer.  Metodi organici: Ampia diversificazione colturale, avvicendamenti lontani nel tempo, allevamento brado, riciclo e compostaggio deiezioni, ecc. Certificazioni: CCPB consorzio controllo prodotti biologici Progetti attuali: Teaching activities in the local school, Livestock,Woodland,Building/maintenance,Vegetables Accesso a Internet disponibile
Learning opportunities
Vegetable farming
Grain farming
Poultry farming
Sheep or goat farming
Forestry
Seed saving or production
Meat processing
Bakery
Renewable energy production
Food justice / sovereignty
Methods or systems
Biological pest control
Holistic management
Host type
Production farm
Certified organic
21.7 Hectares | 53.6 Acres
Accommodation
2 WWOOFers
Bedroom
Campsite
Children accepted
Pets not accepted
Meals
Omnivore
Vegetarian
Vegan
Length of stay
1-2 weeks
3-4 weeks
Over a month
Paolo
Paolo
Member since 2018
Languages spoken: English, French, German, Italian Response rate: 100% Response time: typically within 2 days
November 2025
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Open
Planned visit
Closed
Pesaro-Urbino
Aeroporto di Falconara/Ancona, stazione ferroviaria Marotta / Fabriano, autobus Pergola
Reviews
Nia
Nia
United States • August 2025
Bini and Paolo's farm is a loving, fun, and welcoming place. They were always respectful of my needs and I was never hungry because there were always huge meals full of delicious, organic foods. The work I did included watching the sheep, harvesting vegetables, making pelatis, cleaning the barn and more. I met so many wonderful friends of theirs and got to do so many fun things around Pergola. I am so grateful for my stay with Bini and Paolo and I will definitely be back for more!
Alžběta
Alžběta
Czechia • June 2025
Stay at this farm was full of joy and peace. I went out with sheep a lot, but as well I helped with some of the housework's, cleaned beans, harvested and cleaned cherries and stuff like this. The family is loving, funny and very kind. There was quite a lot of socialising, but with the dynamics of staying with the sheep for the larger part of the day, it was very nicely balanced. I would for sure recommend this place to anybody, who is interested in farming with animals as well as farming with vegetable and grain produce. The experience and people here are full of knowledge and you can learn a lot. And oh my, the cheese! I will for sure come back one day! Thanks very much!
Hilary
Hilary
Italy • March 2025
I was only just over a week with Paolo and his family but I had a really wonderful experience. The family were really open and I had a great mix of work and social experiences. In a sense I was on the farm during a "quiet" period but I got the chance to spend a lot of time as "pastore" watching over the sheep when they spent time outside. I also got the chance to do a variety of work on the tidying up and cleaning up of logs used for heating. They tried to find work that I felt happy doing and I really appreciated this. I even discovered how to spot and harvest wild asparagus! In the evenings we had really interesting conversations and I learned a lot about what it is like farming in this region. Their farm is located in a really beautiful area and it was an unforgettable experience that I can only recommend to other wwoofers!
ANTONELLA
ANTONELLA
Italy • January 2025
Esperienza intensa, arricchente e profonda: da ripetere in tutte le stagioni perché ogni volta la terra e gli animali hanno qualcosa di nuovo da insegnarti! Paolo e Bini sono Host d'eccezione! Amano il loro lavoro e sanno trasmetterti questa passione mentre ti donano, con semplicità, grandi e piccoli insegnamenti. Le giornate sono intense perché il lavoro non manca, ma trascorrono in serenità ed allegria. Le serate intorno al tavolo a scambiarsi idee ed esperienze di vita hanno un qualcosa di magico. A Case Bottaro c'è sempre tanta gente, tanto fermento e tante attività da fare cosicché ogni giorno sembra di viaggiare in un posto diverso pur stando sempre nello stesso luogo. Case Bottaro è una finestra sul mondo dove dal pendio di una montagna puoi ammirare l'infinito e l'anima vola!
Giulia
Giulia
Italy • August 2022
Fare woofing da Paolo è stato come aprire una finestra sul mondo contadino fatto di sintonie e compromessi! Sicuramente agli e cipolle (le attività, in teoria noiose ,che ho seguito..), grani e ortaggi con loro sono conditi di eccezionale simpatia, autenticità e buon umore !! Grazie a tutta la sua famiglia e anche con gli innumerevoli animaletti
Rudi
Rudi
Italy • June 2021
Luogo circondato dal verde, perfetto per passeggiate e meditazione, ma anche per del sano lavoro nell' orto. La compagnia non manca tra animali domestici e la stalla c'è sempre da divertirsi. Se fà troppo caldo nelle vicinanze ci sono fiumi freschissimi dove potrete mettere alla prova la vostra tempra. Ottima cucina con i prodotti di produzione propria. Che dire, mi sono trovato molto bene ma come tutte le cose bisogna provarle per coglierle a pieno.